Betoniteollisuus ry
 

Erittäin hyvä – jollei suorastaan täydellinen

Parin talven asumisenkaan jälkeen Niemen perheen tyylikkäästä kivitalosta ei löydy moitteen sijaa. Unelmien koti suunniteltiin yhdessä arkkitehdin kanssa eikä rakennusprosessikaan tuottanut kokeneille rakennuttajille tuskaa.

Moderni, massoittelultaan rauhallinen, arkkitehtuurillaan pirkkalalaiseen järvimaisemaan kauniisti istuva Lammi-kivitalo on vaikuttava näky. Lumisessa talvimaisemassa suuri valkoinen kivirakennus käy luontevaa vuoropuhelua ympäristönsä kanssa. Uusi omakotitalo on sijoittunut niemen nokkaan kuin olisi seisonut paikallaan jo pitkään.

Hanna ja Mika Niemen, jo nuorten aikuisten ikään ehtineiden tyttärien Karolinan, Kristinan ja Ann-Ninan sekä kissojen Hugon ja Ninnin autotalleineen noin 500-neliöinen kivitalokoti valmistui jouluksi 2015.

Kivitalo asiakkaan tarpeisiin

Hannan mukaan perheelle oli alusta asti selvää, että tällä kertaa rakennettaisiin kivitalo.

– Tämä on meille viides taloprojekti, mutta kivitaloa emme vielä olleet rakentaneet.

Lammi-kivitalokin oli selviö ja arkkitehti Sami Ekman löytyi tuttavan suosituksen kautta.

Hanna Niemi sanoo, että arkkitehti osoittautui erittäin hyväksi valinnaksi. Onkin aivan ensiarvoisen tärkeää, että yhteistyö arkkitehdin ja asiakkaiden välillä sujuu tämän kaltaisessa hankkeessa mutkattomasti.

Hanna kehuu Ekmanin visioita, mutta myös taitoa kuunnella asiakkaan toiveita ja tarpeita.

– Hän osaa yhdistää omat ideansa ja asiakkaan toiveet toimivaksi lopputulokseksi. Hän suunnittelee asiakaslähtöisesti, mutta arkkitehtonisesti tyylikkäällä ja järkevällä tavalla, Hanna summaa.

Hanna sanoo, että välillä hän ja Mika uskoivat tietävänsä erittäinkin hyvin, mitä halusivat ja mikä toimii, mutta lopulta saivat huomata, että arkkitehti saattoi kuitenkin tietää paremmin.

Niemet eivät esimerkiksi alun perin olleet ajatelleet aivan niin modernia taloa kuin mihin päädyttiin. Kattomateriaalikin vaihdettiin keskustelun jälkeen tiilestä huopaan, mikä on myös osoittautunut vain hyväksi asiaksi.

Täydellinen lopputulos

Jos Hannan ja Mikan perheen koti on ulkoa tarkastellen upea ilmestys, sisältä se lyö kyllä ällikällä.

Talossa on seitsemän huonetta ja keittiö, mutta myös riittämiin vessoja, kylpy- ja pukeutumishuoneita ja erillinen viinihuonekin. Kaikkialla on merkille pantavaa tilantuntua, avaruutta ja ilmavuutta. Laajat, korkeat ikkunapinnat tuovat sisään kauniin maiseman ja maksimaalisesti luonnonvaloa jopa pimeimpään vuodenaikaan. Innokkaille sisustajille on jäänyt mahdollisuuksia toteuttaa itseään sydämensä kyllyydestä.

Vieras kiinnittää ensimmäiseksi huomion hiljaisuuteen. Hanna painottaa, että sijainti on toki rauhallinen, mutta jykevän rakenteen ansiosta sisälle eivät kuuluisi äänet muutenkaan.

Kaiken kaikkiaan kivitalon ominaisuudet ovat osoittautuneet erinomaisiksi.

Maalämmöllä lämpenevä kivitalo on kesälläkin viileä ja talvella pysyy hyvin lämpimänä.

Akustiset olosuhteet ovat korkeissakin tiloissa erinomaiset. Siitä voi kiittää komeita kipsilistoja ja koristeita.

Hanna uskoo, että perheellä taitaa nyt olla asuttavanaan se loppuelämän koti. Tilaa riittää aikanaan myös mahdollisten lastenlasten temmeltää ja paikka on niin ihana, ettei erilliselle kesähuvilallekaan ole tarvetta.

– Olemme siis äärimmäisen tyytyväisiä!

Talo Niemi

  • Valmistumisvuosi: 2015
  • Kerrosala: 430 m2 + 50 m2
  • Bruttoala: 601 m2
  • Tilavuus: 2 531 m3
  • Kivitalotoimitus: Lammi-Kivitalot
  • Ulkoseinärakenne: LL500 lämpöharkko 500 mm, U-arvo 0,11
  • Suunnittelija: Arkkitehti SAFA Sami Ekman/Ekman Arkkitehdit Oy
  • Lämmitysmuoto: Maalämpö

Harkkokivitalo.fi

Sivustoa ylläpitävät Betoniteollisuus ry ja betoni- ja kevytsoraharkkoja Suomessa valmistavat yritykset.

Pyrimme välittämään oikeaa tietoa materiaaleistamme ja niiden käytöstä ja ominaisuuksista.